ANNONSE

Material property, Font

– Jeg sparer inn hver eneste lørdag og søndag

– Jeg savner overhodet ikke den gamle hverdagen, smiler Tina Thomte.

Kontormedarbeideren i SLT er godt i gang med en ny arbeidsdag. Fra basen på Maura, en drøy mil fra Gardermoen, har Thomte og hennes kollegaer tatt et betydelig digitalt steg det siste året.

– Vi ønsket å gå vekk fra papirveldet med håndskrevne lastelister, som både kunne være vanskelige å tyde og mangelfulle. Det var lite effektivt, og vi ønsket heller å teste ut Collector Pro. Det er vi veldig godt fornøyde med i dag, sier hun.

For ett år siden tok SLT AS et definerende valg. Enorme mengder papirlister ble erstattet av appen Collector Pro. Nå er transportørens konklusjon klokkeklar.

SLT er hovedsakelig en asfalttransportør som disponerer rundt 20 biler, hvorav halvparten er egeneide. De bruker også vintermånedene flittig til salting og brøyting av vei, og omsetter årlig for ca. 50 millioner kroner.

– Collector Pro er det systemet som gir oss størst fleksibilitet innenfor det vi driver med. Vi får skreddersydd appen etter våre behov, forteller Kjell Arne Sveiven, transportleder i SLT.

Og kommer med det inn på en av de store styrkene med det digitale verktøyet. Collector Pro er nemlig ikke én standardisert app, men et dynamisk system som muliggjør å bygge en spesialtilpasset versjon etter hva kunden etterspør.

– Vi kommer med ønskene, så løser Zeekit det for oss. Det kan eksempelvis være hvilke elementer vi trenger i appen, som lastelister, og hva rapportene skal inneholde. Nå bruker vi egentlig Collector Pro til alt vi gjør, supplerer Thomte.

Skreddersøm

Computer keyboard, Input device, Corded phone, Smile, Table, Furniture, Desk, Peripheral

Tina Thomte, SLT

Vi kommer med ønskene, så løser Zeekit det for oss.

Vegard Lysgård, SLT-sjåfør

Collector Pro er oversiktlig og svært lettvinn å bruke.

I andre enden sitter Thomte med en fullstendig oversikt over hva som har blitt gjort når av hvem.

– Priser ligger jo allerede inne i systemet, så da er jobben klar for fakturering. Hvis noe mot formodning mangler, er det også lett for meg å se hvilke felter som står åpne. Jeg er trygg på at alt er gjort idet jeg fakturerer, sier hun.

Lettere sagt skaper det digitale verktøyet en særs god flyt mellom de på kontor og de ute i felt. Og ikke minst en rask og nøyaktig dokumentasjon.

– Denne dokumentasjonen er gull verdt opp mot våre kunder igjen. Når vi kjører ut en rapport, som bare tar noen sekunder å finne, så står absolutt alt der. En annen fordel er som nevnt at vi er kvitt hauger med papirlister, påpeker Thomte.

Hun får følge av transportleder Sveiven. Han vil ikke tallfeste fordelene økonomisk, men:

– Jeg skal si det akkurat som det er, jeg sparer inn hver eneste lørdag og søndag som tidligere ble brukt til å sortere lister.

Flere goder

Så hvordan fungerer den digitale medhjelperen i praksis for SLT?

– Først oppretter vi en jobb i systemet med all nødvendig informasjon, som deretter dukker opp i Collector Pro-appen til sjåførene. Så fort de godtar oppdraget blir statusen endret, da ser jeg at jobben er mottatt, sier Thomte.

En av sjåførene som da blir sysselsatt, er Vegard Lysgård.

– Etter å ha godkjent oppdraget, er det bare å dra opp til verket og laste den bestilte mengden. Jeg legger inn massetype og vekt i appen, samt laster opp et bilde av kvitteringa. Det er ikke mange tastetrykkene før jeg kjører videre, forteller han.

Deretter bærer turen til riktig lokasjon.

– Tidspunkter blir registrert automatisk med start- og stopptider, samt at jeg legger inn kilometerne jeg kjører, bompasseringer og slike ting. Når jeg kommer frem, er det også lett å registrere eventuell ventetid. Jeg kan dessuten opprette egne oppdrag direkte i appen når det er aktuelt, fortsetter Lysgård.

Han nevner i tillegg at det er enkelt å få signaturer inn i systemet. Det er bare å åpne appen så kan man signere med fingeren.

– Når oppdraget er utført, er det bare å trykke lagre og send inn. Da er alt på plass. Collector Pro er oversiktlig og svært lettvinn å bruke.

Brukervennlig

Computer monitor accessory, Output device, Peripheral, Gadget, Font
High-visibility clothing, Motor vehicle, Workwear, Sleeve, Asphalt

- Timeregistrering

- Lasteliste med rapport og fakturagrunnlag

- RUH/SJA

- Mannskapslister

- Utleggsregistrering (materiell, mat, annet)

- Avviksregistrering

- Bilsjekkliste

Standardelementer i Collector Pros grunnpakke for transport:

Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Truck, Sky, Hood

Det nærmer seg lunsjtid for SLT-gjengen på Maura, og nye oppdrag ligger klare i Collector Pro-appen.

– Det har fungert veldig bra for oss. Som med alt mulig annet dukker det opp noen utfordringer underveis, men da får vi rask hjelp av Zeekit, forteller Tina Thomte, før hun avslutter:

– Vi har hatt noen innom kontoret her som vurderte om de skulle begynne med Collector Pro. Da brukte vi en halvtime for å vise dem hvordan det fungerte, og de gikk for det med en gang!

Rask hjelp

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR ZEEKIT