ANNONSE

Material property, Font

– Jobben gjøres effektivt og helt korrekt

Anja Bay Mørkeberg

Vi har mange sendinger via Color Line hver dag. Det kan være alt fra kjøkken til betong.

– I mange år benyttet vi Color Line kun som skip. Men i starten av 2020 gikk vi over til å bruke dem også på utførsel og fortolling knyttet til Norge. I dag gjøres dette nesten utelukkende via Color Line, og det fungerer svært bra, sier Mørkeberg, Department Manager Road Norway i Blue Water Shipping.

For tre år siden tok Anja Bay Mørkeberg og Blue Water Shipping et tydelig valg med Color Line. Det angrer de ikke på i dag.

Mørkeberg skisserer følgende eksempel på hvordan flyten med Color Line fungerer i praksis.

– Vi gir Color Line informasjon om hvor og når bilene skal kjøre med hvilket gods. Sjåførene får da utlevert tolldokumentene sammen med billetten, og papirene stemples på tollkontoret. Selv de gangene vi bruker andre ferger, gjør Color Line tollarbeidet for oss. Da sender de den nødvendige dokumentasjonen til det aktuelle fergeselskapet, sier hun.

Blue Water Shipping vet å sette pris på tjenesten som gis.

– Tollregler kan være kompliserte, men Color Line er til enhver tid oppdatert på gjeldende regler og lovverk. Vår erfaring er at de alltid utfører jobben effektivt og 100 prosent korrekt. Det er veldig betryggende for oss, forteller Mørkeberg.

Hva så med prisen Color Line tar for å utføre denne tjenesten?

– Den oppleves som konkurransedyktig. Og så lenge servicen og kvaliteten er god, ser vi ingen grunn til å gå for en annen løsning enn vi har nå, fastslår hun.

Solid samarbeidspartner

Den danske transport- og logistikkaktøren bruker skipsgiganten hyppig, og har et stort spenn i varene som krysser den norske grensen.

– Vi har mange sendinger via Color Line hver dag. Det kan være alt fra kjøkken til betong. Primært er det industrigods som fraktes, begynner Mørkeberg.

– Vi bruker både Larvik- og Kristiansand-ruta, samt Sandefjord-Strømstad. På selve utførsel- og fortollingsdelen, benytter vi oss av kontorene i Hirtshals og Svinesund, sier hun videre.

Avdelingslederen er klar på at Blue Water Shipping er meget tilfreds med jobben Color Line gjør.

– Det gir oss fleksibilitet, og er et godt supplement til våre egne dyktige tollmedarbeidere. Color Line utfører i hovedsak dette arbeidet mot Norge, og vi kan fokusere på å være best mulig innenfor transportløsninger.

Variert gods

Mode of transport, Motor vehicle, Automotive tire, Wheel, Truck, Blue, Asphalt
• Fraktet i 2022 drøye 180.000 enheter
• Produserte 150.000 tolldokumenter i 2022
• Kan produsere tollklarering for alle grensepasseringer til og fra Norge. Color Line tilbyr også fortolling til og fra EU, og fortolling som går i transitt gjennom EU
• I tillegg til representasjon i egne havner, har Color Line tollkontor på Svinesund
• Har siden 2010 vært AEO-sertifisert
• Er fullt oppdatert på Digitoll, som innebærer at det sendes digital informasjon til Tolletaten før grensepassering

Fakta om Color Line:

En annen aktør som har god tollerfaring med Color Line, er Solid Import – tidligere Kroken Caravan Import.

– Vi importerer bobiler og campingvogner. Alt som skal til østlandsområdet, bruker vi Color Line til, forteller logistikkansvarlig Finn Oshaug.

Firmaet, med hovedbase i Åndalsnes, har de siste tre årene fraktet 300-400 enheter årlig på Kiel-Oslo-ruta.

– Når enheten kommer på Hjortneskaia følger det med tollpapirer fra Tyskland og Italia. Color Line fortoller og gjør egentlig alt for oss. Prosessen er helt «sytalaus» for vår del, vi trenger knapt å løfte en finger, smiler Oshaug.

En smidig prosess

Land vehicle, Automotive lighting, Smile, Hood, Product, Grille
Standard tollklarering:
Passer for transportører som har mindre volum, til og fra Norge, gjerne med et ad hoc transportmønster. Løsningen passer også for privat eksport og import
Delvis integrert tollklarering:
Passer transportører som har relativt høye volum med god miks av produkttyper på hver skipning. Data deles digitalt, som er med på å optimalisere prosessen
Integrert tollklarering (filbasert)
En fordel for høyfrekvente transportører og leverandører med store volum og krevende tariffering av produkter. Color Line arbeider i samme IT-systemer i Danmark og Norge, noe som forenkler og effektiviserer tollbehandlingen

Color Lines tollprodukter:

Mode of transport, Naval architecture, Sky, Boat, Cloud, Watercraft

Han forteller at samarbeidet går mange år tilbake i tid.

– Vi setter veldig pris på den jobben Color Line Cargo gjør. Her snakker vi drevne folk som kan jobben sin. Dersom det er et eller annet som må løses, ordner de det med en gang, påpeker Oshaug.

Han er ikke sen med å anbefale andre aktører om å gå i dialog med Color Line angående tjenestene knyttet til tollarbeid.

– De har ekspertisen, og det går raskt og smertefritt. Jeg har flere ganger vært på tollkontoret der for å hente ting selv, og du slipper omtrent å vente. Vi i Solid Import er veldig fornøyde med jobben som gjøres, sier logistikksjefen.

Som firmanavnet tilsier er det naturligvis import som er i høysetet for Oshaug og co.

– Men det har hendt at det har skjedd et eller annet med bobilen eller campingvogna som gjør at fabrikken vil ha det tilbake for en utbedring. Da er også Color Line inne i bildet for å lage en midlertidig utførsel. Det har fungert like smertefritt som på import, sier Oshaug, før han avslutter:

– Det er viktig for alle parter, inkludert våre kunder igjen, at hele transporten er mest mulig strømlinjeformet. Det bidrar Color Line sterkt til.

Har ekspertisen

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR COLOR LINE CARGO